Kodinhoito

Pese pyykit oikein. Pyykkisi pysyy pitkään hyvänä, kun lajittelet oikein, noudatat pesuohjeita ja oiot ja ripustat vaatteet pesun jälkeen.

 

http://www.martat.fi/kodinhoito/pyykki/pese-oikein/

 

http://www.martat.fi/kodinhoito/kodinkoneet/pyykinpesukone/

 

Keittiössä tarvitaan monenlaisia ruoanvalmistusvälineitä ja astioita. Pienelläkin astiastolla tulee alussa hyvin toimeen. Tarvitset ainakin:  ruokalautasen, Mukin, Kulhon, Pikkulusikan, Ruokalusikan, Ruokahaarukan, Ruokaveitsen, sileäteräisen yleisveitsen, keittiösakset, juustohöylän, (Puu)lastan, paistinlastan, Pullonavaajan, Tölkinavaajan, kattilan, paistinpannun tai uunivuokan,, patalaput. Lisää vinkkejä keittiöön alla olevasta linkistä.

http://www.martat.fi/aikuispakkaus/keittio/astiat-ja-tyovalineet/

 

Siisti koti on viihtyisä.

Imuroi viikoittain lattiat, matot ja tekstiilipintaiset huonekalut, pyyhi lattiat tarvittaessa nihkeällä, pyyhi pölyt ja poista sormenjäljet pinnoilta, pese wc ja kylpyhuone ja tyhjennä roskakorit.

Hanki kunnon siivousvälineet, niin siivous sujuu vaivattomammin. Tarvitset: pölynimurin, lattiaharjan, rikkalapion, varrellisen lattianpuhdistusvälineen, lattianpuhdistusmoppeja ja pyyhkeitä, siivousliinoja, wc-harjan, sangon. Alla on kodinhoitoon ja siivoukseen liittyviä linkkejä.

 

http://www.martat.fi/kodinhoito/siivous/siivouskalenteri/

 

http://www.martat.fi/kodinhoito/siivous/keittio/

 

http://www.martat.fi/kodinhoito/siivous/lattiat/